Anonyme plakater forbudt

En ny lov som forbyr norske borgere å henge opp plakater anonymt er underveis. Det skal heretter ikke være lov å klistre opp plakater uten at de er undertegnet med fullt navn av den eller de som er ansvarlige for innholdet på plakaten.

Politiet vil investere betraktelige ressurser i å patruljere gatene i jakten på anonyme plakatoppklistrere. På spørsmål om et slikt forbud kan være problematisk i forhold til grunnleggende friheter i et demokrati, og i forhold til ytringsfriheten, svarer vår kilde «Trond» i Politiet slik:

– Det å kunne ytre seg anonymt har ingenting med ytringsfrihet å gjøre.

Av hensyn til egen sikkerhet ønsker ikke «Trond» å stå fram med fullt navn.

Videre er ikke politiet bekymret for at tid som går med til spaning på potensielle anonyme plakatoppklistrere kunne vært brukt bedre.

– Vi jobber etter prinsipp som heter «fokus på alt». Vi har topp prioritet på alle områder, og selv om vi nå får flere oppgaver vi skal løse med de samme ressursene, så vil ikke det ha noe å si.

Anonyme kommentarer på dette innlegget vil bli stengt så snart denne bloggen er oppdatert med støtte for MinID-innlogging, jfr. nye EU-krav som ventes å tre i kraft om kort tid. Dette selv om selve bloggen befinner seg på en tjener som ikke omfattes av norsk lov.

Oppdatering: For de som ønsker å lese noe seriøst om anonymitet på nett, anbefales Anonymitet på internet – en borgerrettighet? av @2Britt (og lenkene der).

Reklamer

One Response to Anonyme plakater forbudt

  1. Du skal ikke spøke ang. MinID… 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: